Etiket Sonuçları: Okul

Tem

Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen okul öncesi ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerimizin kayıt işlemleri 25 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır. Değerli velilerimiz bu tarihten itibaren okulumuza gelerek kayıt için başvuruda bulunabilirler.

Haz

Zümre öğretmenlerimiz tarafından okulumuzda yapılan ortak sınavlar sonrası ders kazanımlarının gerçekleşme oranlarının değerlendirilmesi için her ortak sınav sonrasında sınav analizleri yapılmaktadır. Elde edilen raporlar değerlendirilerek eksik kalan kazanımların tamamlanmasına yönelik çalışmalar okulumuzda düzenli olarak yapılmaktadır. Bu tarz uygulamaların okulumuzun akademik başarısını arttıracağına inandığımız için, geçen yıldan beri devam ettirdiğimiz ortak sınav analizlerinin değerlendirilerek eksik kalan kazanımların telafi edilmesi uygulamasının, gelecek yıl da uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. İkinci dönem okulumuzda yapılan ortak sınav analiz örneklerine aşağıdaki linkten ulaşıp inceleyebilirsiniz.

Haz

Okul gelişim planımız için sene sonu değerlendirilmesi yapıldı ve değerlendirme sonucunda bir rapor hazırlandı. Okul Gelişim Planı Sene Sonu Değerlendirme Raporu'na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Haz

Okulumuzdaki tüm öğrenciler mahallemizde bulunan aile sağlığı merkezi ile yapılan planlama çerçevesinde aile hekimlerine yönlendirilerek öğrenci muayene/izlem bildirim formları dolduruldu. Sağlık problemleri olan öğrencilere gerekli yönlendirmeler aile hekimleri tarafından yapıldı. 8. Sınıf öğrencileri TD aşılarının pekiştirme dozunu yaptırmaları için aile sağlığı merkezine yönlendirildi. Okulumuza, yıl içerisinde yapılan okul sağlığı çalışmalarımızı denetlemek için ilçe sağlık müdürlüğünden gelen görevli, herhangi bir eksiğimiz olmadığını belirtti.

2022-2023 Eğitim-öğretim yılı içerisinde okulumuzda gerçekleşen etkinlik ve faaliyetlerin duyurulması amacıyla okulumuzun web sitesi aktif olarak kullanılmaktadır. Bu eğitim-öğretim yılı içerisinde okulumuzun web sitesinde 27 haber ve 7 duyuru olmak üzere toplam 34 içerik paylaşımı yapılmıştır. Kod Haftası ile ilgili haber paylaşımımız 185 görüntüleme ve 11 beğeni alarak en çok ilgi çeken haber olmuştur.

13.10.2022 Tarihinde oluşturulan kurum instagram hesabımız bugün itibariyle 375 takipçiye ulaşmıştır. 29 Adet gönderi ve çok sayıda hikaye paylaşımı ile öğrenci ve velilerimize aktif bir şekilde ulaşmaya çalışıyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ okul eğitim akreditasyonu başvurusu için okulumuz öğretmenlerinin yer aldığı bir komisyon kuruldu. Komisyon üyesi öğretmenlerimiz Erasmus+ hakkında çevrimiçi eğitim seminerleri alıp konu hakkında bilgi topladılar. Önümüzdeki sene projeye başvuru yapabilmek için bu sene hazırlıklarımıza başladık. Erasmus+ ile ilgili bilgi paylaşımlarının yapıldığı bir whatsapp grubu kuruldu.

TÜBİTAK Ortaokul(2204-B) Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katılım sağlanması hakkında yapılan toplantılara okulumuz öğretmenleri Kübra TÜRE ve Sevgi UÇAR katılmıştır. Yarışmalara katılım sağlanması hususunda okulumuzda gerekli duyurular yapılmıştır ve yarışmalara katılım için çalışmalar devam etmektedir. Yarışma duyurusuna ve proje rehberine aşağıda ekli bulunan dosyalardan erişebilirsiniz.

Okul gelişim planımız çerçevesinde I. dönem okulumuzda gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilerek raporlaştırıldı. Okul gelişim planımız ve faaliyet raporumuz eklerde mevcuttur.

Süresi dolan Okulum Temiz Belgemizi güncellemek için 9 Kasım 2022 tarihinde denetimden geçtik. Okulumuzda temizlik ve sağlık konusunda gerekli önlemler alındı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Başvuru evraklarımız idari personelemiz tarafından özenle hazırlandı ve tetkik görevlisine ibraz edildi. Yapılan tetkik sonucunda okulumuzun "Okulum Temiz Belgesi" güncellendi.

Kasım ayında EBA portalının öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanım oranının okul bazlı olarak değerlendirilmesi (aktif kullanıcı oranı, ortalama sistemde kalma süresi) sonucunda EBA kullanımı konusunda yeterli seviyede aktif olmadığımız sonucuna ulaşılmıştı. EBA Kullanımı konusunda Aralık ayının ilk haftası yapılan toplantı sonrasında yeni yılda yapılan yeniden değerlendirmede EBA'yı daha aktif kullandığımız sonucuna ulaşılmıştır. Aralık ayında EBA'yı aktif bir şekilde kullanan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Veliköy Belediyesi Ortaokulu okul aile birliği tahmini bütçesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kas

Okulumuzda ulusal, uluslarası ve yerel projelerle ilgili iş ve işlemlerin daha aktif bir şekilde sürdürülmesi için Okul Proje Ekibi oluşturularak görev tanımları bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda projelerle ilgili yıllık çalışma takvimleri oluşturularak planlı bir şekilde projelere katılım sağlanması hususunda bilgilendirme yapıldı.

Nis

Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli

bir etken olduğundan hareketle yola çıkan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz,

öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden