Ekm

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in Dünya'yı şereflendirdiği gün olan "Mevlid Kandili" okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından sunulan programla kutlandı. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlamış daha sonra günün anlamını belirten konuşma, sinevizyon gösterisi ve ilahi dinletisiyle  devam etmiştir.

Düzenlediğimiz program sayesinde efendimizi bir kez daha anma, anlama ve tanıma imkanı bulan öğrenciler bu anlamlı günü büyük ilgiyle kutlamışlardır. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin GÜMÜŞ okulumuzu ziyaret etti. Okul hakkında bilgi alıp öğrenciler ile sohbet etti. Yeni Eğitim-Öğretim dönemi için başarılar dileyerek ziyaretlerini bitirdi.

Eyl

Okulumuzda İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında okul panosu süslenmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Zümre öğretmenlerimiz tarafından okulumuzda yapılan ortak sınavlar sonrası ders kazanımlarının gerçekleşme oranlarının değerlendirilmesi için her ortak sınav sonrasında sınav analizleri yapılmaktadır. Elde edilen raporlar değerlendirilerek eksik kalan kazanımların tamamlanmasına yönelik çalışmalar okulumuzda düzenli olarak yapılmaktadır. Bu tarz uygulamaların okulumuzun akademik başarısını arttıracağına inandığımız için, geçen yıldan beri devam ettirdiğimiz ortak sınav analizlerinin değerlendirilerek eksik kalan kazanımların telafi edilmesi uygulamasının, gelecek yıl da uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. İkinci dönem okulumuzda yapılan ortak sınav analiz örneklerine aşağıdaki linkten ulaşıp inceleyebilirsiniz.

Haz

Okulumuzda bahar şenlikleri kapsamında öğrenciler arası çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlendi. Ayrıca okul aile birliğimiz tarafından kermes etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına oldukça eğlenceli geçen bahar şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Haz

Okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilen tüm proje ve etkinliklerin genel değerlendirmesine ait anket çalışmasına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Anket sonuçlarından çıkattığımız sonuçlara göre gelecek eğitim-öğretim yılında çok başarılı olamadığımız e-Twinning ve Erasmus+ çalışmalarına ağırlık verilmesini planladık.

Ayrıca kermesler, TÜBİTAK, kodlama haftası, EBA portalının kullanımı, kurum kültürünün arttırılması, müzik ve resim gibi alanlarda da iyileştirmeler yapmak için gerekli çalışmalara başladık.

Başarılı olduğumuz alanlarda ise gelecek yıl da aynı başarıyı elde etmeyi hedefliyoruz.

Haz

Okulumuzdaki tüm öğrenciler mahallemizde bulunan aile sağlığı merkezi ile yapılan planlama çerçevesinde aile hekimlerine yönlendirilerek öğrenci muayene/izlem bildirim formları dolduruldu. Sağlık problemleri olan öğrencilere gerekli yönlendirmeler aile hekimleri tarafından yapıldı. 8. Sınıf öğrencileri TD aşılarının pekiştirme dozunu yaptırmaları için aile sağlığı merkezine yönlendirildi. Okulumuza, yıl içerisinde yapılan okul sağlığı çalışmalarımızı denetlemek için ilçe sağlık müdürlüğünden gelen görevli, herhangi bir eksiğimiz olmadığını belirtti.

Haz

Okulumuzda gerçekleştirilen bilim şenliğinde yıl boyunca öğrencilerin yaptıkları etkinliklerden diğer sınıflara örnek olabilecek ve diğer öğrencilerin de görmesinde fayda olan etkinlikler okulumuz ikinci katında sergilendi. Fen bilgisi öğretmenlerimiz Ahmet DÖRTLEMEZ ve Ufuk YILMAZ tarafından organize edilen bilim şenliği sergisini tüm öğrencilerimiz gezdi. Öğrencilerin sergiyi gezerken oldukça keyif aldıkları ve yapılan basit deneyleri merakla izledikleri görüldü. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda yıl boyunca gerçekleştirilen etkinlikler hakkında haberlerin yer aldığı yıl sonu elektronik gazetesi Türkçe öğretmenimiz Vildan ÖLMEZ'in katkılarıyla hazırlandı. Elektronik gazeteye altta verilen linkten ulaşabilirsiniz.

Haz

Okul aile birliğimizin organizasyonu eşliğinde velilerimizin aktif katılımıyla okulumuzda depremzede vatandaşlarımız yararına kermes etkinliği düzenlendi. Öğretmen-veli-öğrenci işbirliği çerçevesinde okulumuzdaki kurum kültürünü arttırmaya yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz kermese katılım üst düzeydeydi. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder; daha birçok benzer etkinlikte bir araya gelmeyi temenni ederiz.

Haz

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla ilçemizde bulunan çeşitli liselere akademik geziler düzenlendi. Öğrencilerimize gelecek sene için seçebilecekleri liseler ve bölümler hakkında lise öğretmenleri tarafından bilgiler verildi. Bizleri misafir eden tüm liselere teşekkür ederiz.

May

İlçemizde uygulanan "Ben Okurum Geleceğim Aydınlar Projesi" kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında okulumuz 6/D sınıfı öğrencilerinden Belinay Berra ATASOYU üçüncülük ödülü almıştır. Öğrencimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

May

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından okulumuz anasınıfı öğrencilerine meslek tanıtımı yapıldı ve trafik eğitimi verildi. Öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gören etkinlik için kolluk kuvvetlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğrencileri ile İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Teknofest 2023 Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz festivale büyük bir ilgi gösterdiler. Renkli görüntülere sahne olan festival büyük beğeni topladı.

May

Okulumuz öğretmenlerine uygulanan kurum kültürü anketi sonuçları göz önüne alınarak başarısız olarak değerlendirilen konularda gerekli çalışmalar yapıldı. Öğretmenler ve idareciler arasındaki iletişimi ve öğretmenlerimizin okula aidiyet duygusunu güçlendirmek için okulumuz öğretmenleri ve idarecilerimiz akşam yemeğinde buluştu.

Anket sonuçlarına aşağıda verilen linkten ulaşabilirsiniz.